Logo

Barbequeteknik:
-Rökteknik
-Smokers
(nytt!)
-Smokermodifiering (nytt!)
-Övrig utrustning
-Kol
-Olika vedsorter

Recept
-Rubs/kryddblandningar
-Mops/penslingssåser
-Serveringssåser
-Andra tillbehör

-Fläskkött
-Biff/nötkött
-Kyckling

Restauranger
-I Sverige
-Utomlands

Övrigt
-Böcker
-Länkar
-Epostlistor
-FAQ (vanliga frågor)

 

Serveringssåser Tillbaka till första sidan...
En god barbequesås som man häller på köttet när man ska äta förgyller ytterligare måltiden. Den kan man också naturligtvis nyttja till vanligt grillat kött, på hamburgaren, på frukostflingorna - njae, nu överdriver jag kanske en aning ;-)

Men det är ganska enkelt att fixa sig en riktigt supergod barbequesås:

  • 2 dl ketchup
  • 2 matskedar senap
  • 2 matskedar rödvinsvinäger
  • 0,5 dl farinsocker eller rårörsocker
  • 0,5 tesked mald svartpeppar
  • 0,5 tesked vitlökssalt
  • 1 matsked Worcestersås
  • 0,5 tesked hot sauce, Tabasco eller liknande

Blanda alla Ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 25 minuter på svag värme. Som vanligt - det finns massor med recept på goda barbequesåser ute på Internet! En ersättning är också Santa Maria's köpessås "Smoke" som är riktigt bra, för att vara en köpessås alltså - inget slår egen tillverkning ;-)

Vill man ha såsen här lite mer "rökig" kan man slå i en skvätt "Liquid Smoke" som finns på en del välsorterade matbutiker. Men gör det när den har sjudigt färdigt och du dragit kastrullen från värmen.

Den går att förvara i kylskåp, i en burk/flaska med tätslutande lock upp till två veckor.

 

  © Copyright www.barbeque.se 2003-2010 - Kontakt: info@barbeque.se