Logo

Barbequeteknik:
-Rökteknik
-Smokers
(nytt!)
-Smokermodifiering (nytt!)
-Övrig utrustning
-Kol
-Olika vedsorter

Recept
-Rubs/kryddblandningar
-Mops/penslingssåser
-Serveringssåser
-Andra tillbehör

-Fläskkött
-Biff/nötkött
-Kyckling

Restauranger
-I Sverige
-Utomlands

Övrigt
-Böcker
-Länkar
-Epostlistor
-FAQ (vanliga frågor)

 

Rubs/kryddblandningar Tillbaka till första sidan...
Före rökningen brukar man strö på/gnida in någon blandning av olika torra kryddor för att smaksätta det man ska barbequ'a. Det finns oerhörda mängder recept på olika "rubs" ute på Internet, i böcker, etc. och det finns väl ingen regel här mer än att prova på olika sorter.

Inget hindrar att man experimenterar fram egna blandningar, det här är min egen favorit till ribs av olika sorter:

    Blanda ihop följande ingredienser:

  • 3 matskedar stötta gula senapsfrön
  • 1,5 matsked mald chilipeppar, gärna av chipotletyp
  • 1 tesked salt
  • 2 matskedar rårörsocker
  • 0,5 tesked mald ingefära
Det blir lagomt till en rejäl omgång rib's, 4-5 kilo kött. Gör gärna en större sats och förvara svalt/mörkt i en burk med tättslutande lock.

 

  © Copyright www.barbeque.se 2003-2010 - Kontakt: info@barbeque.se