Logo

Barbequeteknik:
-Rökteknik
-Smokers

-Smokermodifiering
-Övrig utrustning
-Kol
-Olika vedsorter

Recept
-Rubs/kryddblandningar
-Mops/penslingssåser
-Serveringssåser
-Andra tillbehör

-Fläskkött
-Biff/nötkött
-Kyckling

Restauranger
-I Sverige
-Utomlands

Övrigt
-Böcker
-Länkar
-Epostlistor
-Butik
-FAQ (vanliga frågor)

 

"Butik"
Jag har detta med barbeque bara som en hobby men har insett hur svårt det kan vara att få tag på vissa saker som krävs, däribland smokers och smaksättningsved av olika sorter. Så jag försöker plocka hem lite saker och ha till förmedling till alla intresserade. Skicka mig ett brev på info@barbeque.se om det är något du behöver eller funderar över.

Hickoryved
120:- / kg vid minst 2 kg

Ved
Riktig barbequeved är viktigt för bra barbeque, och inga flisor eller spån - utan rejäla handflatsstora bitar! Mycket bättre då dom inte brinner upp direkt utan ligger där och gottar sig och ger ifrån sig den goa röken under en längre stund.

Jag säljer veden färdigkapad i lagom stora bitar så det slipper du, det är ett riktigt hästjobb att såga i hickory, etc. - hårt är bara förnamnet... Ca 500 gram är lagom till en rejäl omgång ribs exempelvis. Det dubbla om du gör hela fläskkarreér/butts. Det mostsvarar någon krona i krydda/smaksättning per portion...

Det är lite olika vilka sorter jag har hemma i förrådet mitt, men oftast har jag i alla fall kungen av dom alla, hickory - men även pecan och mesquite brukar finnas på hyllan. Ibland har jag även lönn (maple), äpple, körsbär, etc. Hör av dig om du vill köpa några olika sorter eller om du vill veta vad som kan finnas på hyllan just nu.



  © Copyright www.barbeque.se 2003-2008 - Kontakt: info@barbeque.se